Värd att veta- nya regler! 

0
209

I dag har varit en sån jävla piss hektisk dag alltså! 

Jag har suttit på immigrations office i hela dag och ordnat med papper och fixar med mitt visum och allt! Jag kan också btw råda alla över att nu är det nya regler för européer (Schengen) som bor/ besöker / vill bo i Dubai, att om ni inte har residency och är i Dubai på turist visum så får ni bara vara här i 90 dagar på 180 dagars period. Vilket innebär på den 181 dagen förnyas turist visumet och man kan komma tilbaka i 90 dagar igen! Men man måste då ha 3 månaders uppehåll från Dubai efter den 90.e dagen om man tar alla 90 dager på rad inom en 6 månaders period. 

Jag håller ju på och fixar med mitt företag om dagen så det blev lättare för mig men, då jag landade på flygplatsen i Dubai på väg hem från Zurich.. Då blev det knasigt för dom hade precis uppdaterad sina systemer och mitt gamla pass nummer blev förvecklad med mitt nya, så mitt visum visade sig att vara “ogiltigt” i data systemet dom hade! Omg vilken stressig stund det blev då! Men det löste sig självklart i slutet och dom tog reda på problemet, det tog bara 15 timmar!! Jag hade dock bra sällskap av alla trevliga officerer och poliser som jobbar där ;)  

Dom är riktigt trevliga och snälla, men jag vet att det är många som kanske kommer gå på en sån smell nu att dom inte är medveten om dom nya reglerna sen kommer dom till Dubai och sen blir det problem, jag kan säga att i dag var det jätte många européer på immigration office och alla hade samma problem mer eller mindre. Dom har fixat ett nytt system för dom som skulle hamna i en sån sits första gången vilket är bra och dom är riktigt understanding. 

Men fråga nån om ni är osäkra, annars kan ni läsa mer om det på UAE immigration web sites Det här är bara min heads up till er! 
Kram! 

Leave a Reply