Parvovirus hos Hund 

3
129

Nu kommer ett inlägg som jag länge har hållit tilbaka för det har varit så känslosamt. Men vi skaffade en till hund för ungefär ett år sedan, en jättesöt perfekt Rottweiler. Han var perfekt, stärk, fin i kropp och sinne, allt bara stämde. Vi hade väntat på honom i fler månader från kenneln. Äntligen kom han. 


Den dagen han kom hem. Han var så full av energi och hans tassar var perfekta, så stor och stärk. Ha la sig i mitt knä och ville bara kramas om. Han var så god. Vi kallade honom Shelby. 

Shelby verkade helt fine, han och Rosco leka och busade hela kvällen, allt såg ut att vara perfekt. Shelby var ungefär 3 månader gammal när vi fick honom.  Jag har aldrig delat med mig av dessa foton förut. 


Men sen kom kvällen och natten. Shelby kräktes och bajsade på sig. Han skakade , han ville gosa och han ville även leka ändå. Rosco kollade på honom och typ grät, tänk att man kan känna att ens hund vet om att den andra hunden inte mår bra. Det var så hämskt. Hela natten håll detta i gång. Så vi drog med Shelby till våran Vetrinär kl 07 på morgonen. 

När vi kom dit fick vi värsta shocken! Shelby hade Parvovirus… Så hämskt. Han blev inlagt på djursjukhuset i 5 dagar sen kom telefon samtalet från Vetrinären att Shelby hade avlidit. Dom kunde inte rädda honom. Det var så hämskt. 

I all frustration och sorg tar vi kontakt med kenneln som levererade honom, i hans pass och vaccin kort står det att han är vaccinerad och även fått alla bas vaccinationer. Men min Vetrinär sa att Shelby inte ens hade spår i kroppen efter en enda vaccin… Fatta!! 

Vet ni vad Parvovirus gör med hundens kropp? Det typ gör så att man kokar upp innefrån och forstör hundens organer! Det är hämskt. 

Jag blev ledsen och arg. Och i Dubai då fanns det tyvärr inge Djurförsäkringar eller liknande.inte ens djur polis.  Killen som levererade Shelby från kenneln till Oss vägrar ge pengarna tilbaka och tar inge ansvar för att vaccinations kortet var fake!  Typ världens tristaste berättelse just nu men fan var arg jag blir på sånna bullshit kennels som inte sköter sig och sina djur! Åh! Som tur är så finns det knte så mycket av detta viruset i sverige eller norge för den delen heller men det är så sjukt. Stackars hunden :( fattar inte hur en kennel kan tänka att dom ska spara in på pengar och fuska med sådana viktiga saker. En full runda med vacciner i Dubai kostar ca 300 -400 spänn! Vad lack jag blir ! Det är så enkelt men sen ska det behöva bli katastrof. Det är så många som köper hund i Dubai sen tåler ut för detta. Mitt råd till andra är att skicka hunden till en certifierad Vetrinär innan hunden kommer hem så man vet 100% att hunden är frisk. 

3 COMMENTS

  1. Usch vilken tragisk och hemsk historia.
    Det gör ont när man läser din berättelse.
    Fruktansvärt att någon skall kunna sälja en hundvalp och luras så fruktansvärt med falskt vaccinationsintyg osv.

  2. Uff vennen så nydelig han var og for en skjebne stakkars liten. ;((( vi har jo en rottweiler de er så fantastiske! At noen mennesker kan være så onde!!!! :((((

  3. Fruktansvärt sorgligt! Tyvärr är det bara en av orsakerna till att man ska ADOPTERA, inte köpa från kennlar etc i Dubai. Det finns SÅ många hundar och katter som lider på gatan i Dubai (och resten av världen!), jag förstår bara inte varför man inte väljer att adoptera när man bor här. :-( :-(

Leave a Reply