My Life with a Lazy Eye!

2
2796

Ni har undrat och ni snackat emellan er men det är ingen som vet. Bara en massa påstånder. ja okej, jättemånga som hörde av sig ang mitt lazy eye i 2012 då jag gjorde Big Brother och många har kommit med påstånder om varför jag har det, allt från att jag knarkar sönder mig tills att det är en medfödt grej. Så jag tänkte klarna upp lite helt enkelt, så att ni som är så ignoranta och tror ni kan allt om en människa utan att ens känna henne – kan förstå vad det är och hur jobbigt det är att leva med! 

Första gången jag märkte att jag hade nån svag form av ett lazy eye var i 2008 under en plåtning jag gjorde med Bingo Rimér, efter plåtningen sätter vi oss ner och kollar gjenom bilderna och det var då jag först märkte att mitt högra öga var trött hela tiden. 

Jag tänkte inte så mycket över sakerna då, och sen den gången har jag lärt mig att leva med det men, det har varit tufft och jobbigt, inte bara för att mitt lazy eye får folk att undra om jag är hög eller full midt på dagen i bland, eller att folk undrar om varför jag är trött, men för att gjenom åren så började mitt vänstra öga att fungera medt för synet för båda ögonen och det högra öget blev bara värre och värre. 

Det är betydligt skillnad från midt på dagen när jag är vaken och utvilad, men efter nån drink eller på morgonen/kvällen när man är rätt trött då börjar ögat och hänga igen. Det är fruktansvärt jobbigt. Jag började lägga över luggen på ena sidan av ansiktet för att det inte ska visast så bra.Tycker att jag har gjort ett ganska bra jobb, men i bland kommer det fram. 

När man synast mycket i mingel, media och Tv så är det klart Att folk märker det. Men blir bara så förtvivlad ur hur folk ska kommentera saker dom inte har koll på. Jag skiter egentligen i vad andra tycker om mitt lazy eye, men nivån på folks IQ i bland är på nivån med idiot Amerikaner som tror att Norge är huvudstaden i Tyskland. Fattar ni? 

Jag vet att jag har det, jag tycker det är jobbigt i bland, men jag lever med det. Några Folk säger att det är charmigt. Haha! Vad snällt. Men om ni bara visste hur mycket jag måste anstränga mig för att öppna båda ögonen i bland så att det inte ser konstigt ut eller hur pinsamt det blivit i några situationer när man ska vara seriös eller sitter i möten… Ja ..

Jag märker det nämligen inte själv att ena öget är typ stängd längre 

Bilden under visar, här forsöker jag även göra en min, men klarar bar öppna höger (vänster på bilden) sådär mycket. Nu säger jag bara som det är när nån frågar.  It’s a lazy eye- Google it! 

  
Så blev det Milano i 2013.

Jag och mitt ex drog till Milano på nån congress han hade där. I och med att han jobbade med plastisk kirurgi osv så blev jag introducerad till en annan läkare som specialiserar sig i precis detta med ögon. 

Dom undersökte mina ögon i 2 timmar, bedövade mina ögon, droppade ner en massa olika vätskar i ögonen och kollade upp allt från ögets muskler till vätskan/gelén inuti ögat, tills nerverna i hjärnan och en Scan på hjärtat för att kolla om det eventuellt låg en cysta där som klämmer nerverna tills hjärnan som skickar signaler till öget. Fattar ni?! Sjukt lång process.

Det visade sig att jag helt enkelt här ett klassiskt lazy eye. Detta är inget man är född med, det är ingen sjukdom och det är inget man får för att man har “knarkat” för mycket. Utan det kan bli så i bland tillfälligt då den muskeln i öget blir lösare vilket som sen utgör att det andra ögat jobbar mer och när detta redan börjat blir det en vanlig process för hjärnan så hela “signalet” av ditt syn till hjärnan kommer mer och mer gradvis från det ögat som inte är lazy! Och det kallas “lazy eye”! 

Kan det fixast?!

Ja! Det kan det! 

Min läkare sa att jag ska ha en eye Patch på öget i 6 timmar pr dag i 6 månader…. Eeeeh say what now?! Jag prövde detta men det är fruktansvärt ! 

Så en annan möjlighet är att göra en simpel operation. And i Will. 

Men där har ni det!  

Tack och hej!! 

  

2 COMMENTS

  1. Du är bara snyggast!! En sjukt underbar person!! Fortsätt att vara du Camilla. Sjukt intressant att följa dig, det blir ju inte sämre av att du är typ snyggasheller 😍😘

    /Jocke

Leave a Reply