I-Lipo

2
213

Jag testade I-lipo på About You Polyclinic förra veckan! Detta var nånting annat, jag har fortfarande lite ont i kroppen efter denna behandling. Vet inte om hon kanske gjorde fel med apparaten eller om det ska vara såhär på riktigt.  Har ni testat?? 


Når man gör till exempel LPG behandlingar så glider LPG maskinen (den men sugning i) ganska lätt över kroppen, över den special dräkten man har på sig.  

På I -Lipo så lägger dom på Olja efter att man gjort klart step 1 – som innebär att man ligger 15+15 minuter med “laser/ batterier/ varma klossar” som smälter fettet under huden.  Step 2 är deras maskin som påminner om LPG, den har sugnings effekten, och dom drar så denna över området vart fett smältningen var först. (I step 1) 


Det är detta som gör lite ont och jag klarar inte säga om det ska vara så eller inte? eller om det kanske bara var min terapist som var extra hård om greppet. Haha. 

Step 3 är en infraröd massage som ska jämna ut och tighta till huden efterbehandlingen. 

All in all, så tar hela behandlingen ungefär 1 timme. Man är lite skör dagarna efter och man kan även få blåmärken. 

Det rekommenderas att man gör ungefär 3-4 gånger innan man ser resultater. 

2 COMMENTS

  1. Om det är den äkta I-lipo maskinen du gjort behandlingen med (tillverkad av Chromogenex i UK) med och efterföljande Ultra maskin så ska inte behandlingen göra ont. Steg 1, Laserbehandling drar igång lipolysprocessen i fettcellerna. Steg 2 Vaacum med kall-laser som stramar upp huden och minska bristningar och celluliter. Steg 2 ska göras med hjälp av vattenlöslig gel som Ultraljudsgel. Olja ger inte samma effekt, sant att den tar sig in i behandlingshuvudet och på sikt påverkar vacuumtrycket. Vacuumtrycket ska terapeuten reglera via reglaget så att det känns bekvämt för dig. Hon skall dels göra en form av pumpande rörelse via tryckreglering över problemområdet och dels svepande rörelser i ett specifikt mönster….om hon är korrekt utbildad… resultat skall du se efter redan första behandlingen på minskning av flera cm i omfång. Dessutom måste du motionera i någon form av pulshöjande träning efter annars är risken att de frigjorda fettsyrorna och glycerinet återbinder i de nu tomma fettcellerna. Under behandlingen bör hon även använt lymflasersonder som placerats över närmaste lymfkörtlar för att stimulera igång kroppen att transportera den frigjorda energin till musklerna….
    Lycka till
    (En behandlingsperiod skall enligt tillverkaren vara 2 ggr per v i 4a veckor)

    • Hej ! Ja jag är helt enig! Jag kanske glömde skriva att hon la på Dom som ska ligga över lymfkörtlarna med. Men jag blev supernöjd med resultatet och kommer nog göra det igen! Men kanske be om en annan terapist :) du låter som du jobbar med detta :) kul att få feedback från ett proffs :)

Leave a Reply