Du och din jävla jante lag! 

6
779

Varför har det blivit så att man inte kan få visa glädje över saker man har eller nya jobbet som var bättre än första jobbet man hade? Nya bilen man köpte sig eller att man unnar sig lite spa då och då? Nya telefonen eller datorn? Semestern med kompisar? Varför har det blivit så att man måste hålla käften Värje gång det händer något bra i ens liv? Varför ska det behöva kännas som en hemlighet att man mår bra??


Är man tjej och får presenter och visar upp dom då är man lätt stämplad som en hora, även om man köper saker själva och sen visar upp dom så är man en hora… För folk kan inte tänka lite längre fram i sina tankar att “jo hon har kanske köpt det själv, eller “det var kanske en födelsedag present, “eller hon gjorde det bra i jobbet ” folk kan aldrig tänka positivt om nån annan än sig själva och även det är fel!

Jag fattar inte varför jantelagen ska vara så jävla aktuell fortfarande den dagen i dag! Är det inte lite trasigt att folk måste sätta näsan i vad andra gör och i stället för att klappa på axeln och tycka bra om nån så föredrar vi att trycka ner och snacka skit… Visste ni förresten att Jantelagen var skriven i 1933 av en författare som hette Aksel Sandemose? ,  hur många av er är det som egentligen vet vad jantelagen är och vad den säger?

Låt mig remsa ner :

1) Du ska inte tro du är nåt

2) Du ska inte tycka dubbelt lika duktig som oss andra.

3) Du ska inte tro du är smartare än oss andra.

4) Du ska inte tro att dubai bättre än oss andra.

5)Du ska inte tro du vet mer än oss andra.

6) Du ska inte tro du är mer än oss andra.

7) Du ska inte tro att du duger till nånting alls.

8)Du ska inte skratta av oss andra.

9)Du ska inte tro att nån bryr sig om dig.

10)Du ska inte tro att du kan lära oss andra nånting.

Där har ni den. Jantelagen i fullaste tie av tie.

Men det finns en til som inte är skriven och den kallar vi nummer 11, och den låter som detta :

Du tror kanske att jag inte vet nånting om dig?!

Ja det här är så klassiskt! Faktiskt!! det är ju så dom flesta folk tänker den dag i dag också, Så bara därför har jag tänk och bjuda på alla goda saker jag har i mitt liv! För att det måste finnast gränser och jag tänker inte sluta vara den jag är bara för att folk tycker det räcker eller stör sig på att det går bra för nån,inte bara mig men jag snackar allmänt om alla!  nej. Vet ni, tänk om alla kunde lyfta upp varandra i stället för allt dethär skit snacket så hade det varit mycket bättre!

Jag har jobbat i flera år i rad med Roberto Cavallis Halloween Fest I Dubai.


 Jag har jobbat med Fashion TV arabia i fler år, jag har hostat festar i Lebanon och gjort Beirut Music Conference där  

 och en massa andra event med bland annat Fawas Du Groussi från Chopard, jag har intervjuat Flavio och Elisabetta Briatore över fler tilfällen.

Jag har faktiskt glassat runt i snygga klänningar som jag har fått bara för att man ska vara snygg i TV!(denna blåa klänningen är från Alexander McQueen – just because!!)  Skor, handväskor! You name it!kännt mig som en riktig prinsessa!  Jag är så trött på att tjejer inte ska få glädja sig över fina saker dom köper själv/ eller får eller har önskat sig!

Visste ni bland annat att det största misstaget jag gjorde som ung bloggare i Norge var att dela med mig?! Rakt från hjärtat på saker jag fick vara med om och det gjorde bara att saker blev värre.

För hur kunde en ung tjej som jag ha råd med alla dessa prylar och resor och väskor ?

Det var absolut INGEN alls som kunde tänka lite längre och lägga ett och ett i hop och tänka sig till att det var en del av mitt jobb. Hur kunde jag vara på alla fester och känna allt och alla? Det var ju mitt jobb. Så jag säger faktiskt att när jag fått höra så mycket skit om migsjälv upp gjenom åren så räcker det faktiskt nu.

Tycker det ska vara bättre och vi borde följa denna :


Jag mår skitbra vart jag är den dagen i dag. Jag har snart varit här i Dubai i 7 år och (inte att det har hjälpt mot alla rykten heller men who cares) men jag trivs, jag bor stort och bra,jag har världens finaste godaste hund, här är han som valp:


som jag dock fick av mitt ex men vem bryr sig?!) Han är så fin min lilla Rosco!! Jag har har ett grymt jobb inom media och företagsförvaltning, och jag öppnar upp eget snart, jag har råd att köpa snygga kläder, skor, jag kan gå ut och äta middag Värje dag om jag vill, jag älskar och njuter vin! Vitt vin! Jag gillar att spendera tid hemma, jag älskar mina vänner som alltid har funnits och varit där för mig och backat upp mig mot folk som snackat skit. Jag tycker om att bli ompysslad på spa, jag kan unna mig dessa saker i bland för att det är mina prioriteringar som jag  har på min “feel good” lista. I bland!

Varför ska det vara så dåligt?!


Jag fick detta armbandet förrästen! Jag har önskat mig ett sånt i fler år! Jag blev skitglad ! Ville typ skriva en hel text om det för jag blev så glad men på grund av den här jantelagen så orkade jag inte! Kanske lite Shane on me för att jag orkade bry mig om vad andre skulle säga, Men nu skiter jag i det! Här har ni! Rosa Guld, Love Bracelet från Cartier! Den kommer jag aldrig ta av mig ever ever ever! I Love it!

Jag skulle köra en viktig presentation en dag med mitt företag och då hade min chef fixat värsta bilen åt mig som jag skulle ha och glida rundt i för att jag förtjänade det. Jag förtjänade det!


Men det har jag aldrig skrivit om eller berättat heller. Jag har aldrig skrivit om sånna saker egentligen så i dag tänkte jag att åt helvetet med jantelagen, låt mig få skryta och vara en brag just i dag!

Jag mår skitbra och jag vill och hoppas att fler kan börja skita i jantelagen och vad andra säger! Som jag ofta brukar säga, ta ingen skit från nån och det viktigaste är att DU är DU och ingen i hela världen kan ta det i från dig! Ever!

Puss på er och jag ber nästan lite om ursäkt för en så lång lång text :)

6 COMMENTS

 1. Du är bäst. Älskar din blogg, världens bästa, mer sådant. Va stolt över dig själv. Skulle så gärna vilja se din lägenhet oxå kan du inte visa upp den snart. Ha det fint

 2. HELA JANTELAGEN OCH DET BEGREPPET KAN SLÄNGAS PÅ SOPHÖGEN

  Typiskt en del svennar att ha en så trång inställning till THE WORLD OUT THERE.
  Fattar inte hur trånga hjärnor en del människor verkar ha, missunsamma, avis etc.
  Vad har de i hjärnan undrar man? Lever dom i en liten fyrkantig box där man inte
  ser längre än till det närmsta hörnet och blir kvar i den lilla boxen forever.

  Camilla, ditt liv och det du har uppnått är AMAZING
  Var stolt över dig själv
  BE PROULD

  Hur vore det om du någon gång i livet om typ xxxxx antal år, skriva en bok om
  your life story och allt du har upplevt? En bok som även innehåller en massa foton.
  En bok om dina resor och jobb inom media och events runtom i världen, möten med en massa kända
  personer, fester, fashion etc.

  .

Leave a Reply