Vad är Ptosis?! 

0
266

Jag säger ju hela tiden  att jag har ett lazy eye, vilket är sant men termen man använder för min “situation” heter egentligen Eye Ptosis och det är medicinskt sätt helt annorlunda än “lazy eye” 

Anledningen till att jag ofta säger lazy eye är för att det är vad folk flest kan connecta till och sen behöver jag inte förklara så mycket mer för då vet dom flesta att “jahaa hon har ett lazy eye , okej,” sen är det inge mer med det ;) 


Men tänkte bara dela med mig lite info här i fall det är fler där ute som kanske har samma  problem och som tror dom har ett lazy eye men kanske inte vet skillnaden på eye Ptosis och lazy eye. 

Hos mig personligen kommer mitt lazy eye fram oftast när jag är jätte trött, eller dricker alkohol. Speciellt på sistnämnde. Annars är det helt fine. 

Nu har jag varit hos jättemånga specialister och fått delade meningar på mitt öga och det har varit frustrerande till tider för alla ger så olika meningar. Men nu har jag fått sista 3 diagnoser och alla är överens på att det är Ptosis, och nu får jag göra nånting med det med säkerhet! 

 Jag har ju sagt och pratat om mitt öga många gånger! Så har ni ett lazy eye , kolla upp det! Och på St.erik sjukhuset (ögonspecisllist) i stockholm kan man få kollat upp det och dom ska vara grymma! 


Puss 

Leave a Reply